skip to Main Content

Op deze referentie overzichtspagina vindt je o.a. video referenties en de referenties van de groepstraining. Daarnaast kun je ook de succesverhalen lezen uit ons blog-overzicht of de tal van andere e-mail referenties die wij hebben binnengekregen.

Video referenties

Hoe ervaren mensen de werkwijze van Sociale Vrijheid? (Florian Hiele)

Referenties groepstraining

Ik wil graag nog even een referentie schrijven over module 1 en 2 van het programma Sociale Vrijheid. Ik vond de training echt een meerwaarde voor mijn proces! Het heeft mij meer geholpen dan psychologen tot nu toe konden doen! Het draaide naast het verkrijgen van de theorie ook vooral om het oefenen in de praktijk, en dat vond ik erg fijn (niet altijd leuk, maar wel goed). Het waren intensieve dagen, maar het zat goed in elkaar: afwisselend en goed georganiseerd. Daarnaast ook genoeg tijd voor vragen en persoonlijke aandacht. Ik zou het iedereen zeker aanraden, vooral ook omdat het de kern van het probleem aanpakt en omdat je in een veilige omgeving kunt oefenen.   

Dat weekend, de training, het heeft mijn leven veranderd. Het heeft me geleerd op een andere manier naar dingen te kijken, op een andere manier naar mezelf te kijken waarvan ik geen idee had dat dat mogelijk was. Het heeft me eindelijk rust gegeven en het gevoel van angst en belemmering weg gehaald. Het is mijn leven en ik had het tot toen nooit in mijn eigen handen gehad. Dat besefte ik. Ik ben door de training bewust geworden van mijn gevoelens, heb de handvaten gekregen om het aan te pakken en was nu zelfs onbewust geworden van het feit dat ik geen sociale angst meer ervaar. Precies zoals de fases die je omschreef.  

De workshop met Florian was gewoonweg fantastisch. Ik heb erg belangrijke inzichten gekregen en geoefend met sterk in mijn schoenen staan en om te gaan met dominante mensen. Hierdoor is mijn vertrouwen weer sterk gegroeid dat alles wat op mijn pad komt en de dingen die ik wil bereiken, kan omarmen en kan bereiken. En dat geeft een fijn en krachtig gevoel!  

De trainingen waren voor mij heel waardevol. Ik mag er zijn! Rationeel gezien wist ik dit wel, maar zo voelde het niet altijd. Nu zie ik in dat het juist heel positief is als ik mijzelf meer laat zien. Dat ieder mens uniek is en dat ook ik (ja, echt) er toe doe en dat mijn meningen en ideeën waardevol kunnen zijn voor mijn omgeving. Dank je wel, Florian… Dat ik deze trainingen bij je mocht volgen, dat ik zo hard mocht huilen als dat ik nodig had. Dat je luisterde naar mijn verhalen en antwoord gaf op mijn vragen. Ik voel de kracht weer, de kracht om te worden wie ik echt ben. 

Het sociale vrijheid trainingsprogramma mij ontzettend geholpen om mezelf meer uiting te geven. Ik weet nu beter wat ik wil en wat goed voor mij is. Verder leer je je emoties benutten en ze te gebruiken, in plaats van ze als lastig te ervaren. Dit heeft mij veel ruimte, vrijheid en blijdschap gegeven. Ik heb het ervaren als intensieve dagen waar je leert om emotionele blokkades te doorbreken en voor jezelf te gaan kiezen!  

Ik heb je modules als zeer positief ervaren. Voor mij was het de investering in alle vorm meer dan waard. Het heeft me zoveel nieuwe inzichten, hoop en vertrouwen gegeven dat ik mijzelf kan gaan vormen zoals ik wil. Florian, je bent super scherp en alert en toont naast respect en warmte de juiste prikkels om de ander zichzelf te laten helpen. Dank je wel!!!   

Lees de succesverhalen in ons Blog-overzicht

E-mail referenties

“Hi Florian, Ik wil even delen dat ik de laatste tijd enorme stappen heb gemaakt in mijn ontwikkeling. Ik voel me iedere dag sterker en zekerder worden. De afgelopen maand heb ik maar liefst 7 presentaties gegeven en het gaat gewoon goed! Echt zo gaaf om dit te ervaren!! Ik blijf rustig en mijn stem is krachtig.  Ook in verder contact met andere mensen blijf ik in mijn kracht staan en kan ik ook echt genieten van het contact, zonder beperkende gedachtes. Het is dus inderdaad echt mogelijk! Als ik mijn huidige gemoedstoestand vergelijk met dit voorjaar voordat ik aan module 1 en 2 van de groepstraining begon en nu, is echt een wereld van verschil. De groepstrainingen (module 1-4) hebben hier de basis voor gelegd. Ik voelde dat ik dit ook echt nodig had om mijn eerste angsten te doorbreken en uit mijn comfortzone te komen door voor de groep te gaan staan. Aangezien voor een groep staan 1 van mijn grotere angsten was.  Echter, sinds ik met het onlineprogramma ben begonnen, omdat ik het gevoel had dat ik echt iets nodig had waarmee ik dagelijks kon oefenen, heb ik de grootste sprongen in mijn persoonlijke ontwikkeling gemaakt. Zeker sinds ik een project ging leiden op mijn werk en ik wel presentaties en trainingen moest gaan geven. Er kwamen zoveel angsten bij me vrij, dat ik extra gemotiveerd was om echt dagelijks met het programma bezig te zijn. Iedere dag paste ik de acupressuur oefeningen toe en deed ik een neuro-integratie of meditatie sessie, daarnaast was ik dagelijks met de leerlessen bezig en oefende hiermee op mijn werk en in privé.   In het begin leken de angsten alleen maar toe te nemen. Gaandeweg zaten er echter steeds vaker dagen tussen waarin ik mij wel krachtig en zeker voelde. En dit aantal bleef groeien.  Ook bij dominante mensen, waar ik altijd moeite mee had, blijf ik veel beter in mijn kracht staan.  Ik heb zeker nog een weg te gaan, maar ik kan nu al met zekerheid zeggen dat het programma wat je gemaakt hebt echt werkt! Ik zie ineens weer mogelijkheden en durf nieuwe uitdagingen aan te gaan waarbij ik voor dit programma mijzelf beruste in het “feit” dat ik nou eenmaal onzeker en angstig was en ik gewoon niet zo slim was als anderen. Ik kan alleen maar zeggen, Florian super bedankt voor het werk dat je doet en het in mijn ogen complete programma dat je ontwikkeld hebt.”

(Klik op de referentie om hem te vergroten)

Back To Top