skip to Main Content
Florian Hiele

Geblokkeerd door angst in de stad, nu op weg naar Berlijn voor 5 maanden!

Terwijl ik dit type denk ik terug aan zes jaar geleden toen ik starten met het coachen van cliënten die zich ook sociaal vrij wilde voelen. Ik voelde me zenuwachtig, niet wetende of er mensen zouden op komen dagen. Zitten ze wel op mij te wachten? Kan ik ze wel helpen?

Dat beeld en gevoel is al een flinke tijd volledig weg. Ik heb in de afgelopen jaren tientallen mensen de stappen naar Sociale Vrijheid zien maken. Er waren mensen bij die:

  • Eindelijk voor de baan van hun dromen durfden te gaan
  • Durfden te zeggen wat ze al lange tijd wilde zeggen tegen die vriendin of familielid
  • Hun baas durfden te confronteren met zijn onmenselijke gedrag
  • Voor een hogere functie gingen solliciteren en hem kregen
  • Naar die ene dame of heer toe durfden te stappen en die relatie kregen waarvan ze fantaseerden
  • Zich vrij gingen voelen en een verhuizing durfden te maken
  • Hun studie afmaakte omdat ze eindelijk die presentatie durfden te geven
  • Eindelijk die wereldreis gingen maken
  • Besefte dat ze niet meer trilde, rood werden of zweette tijdens netwerkborrels
  • En ga zo maar door!

Het Sociale Vrijheid Trainingsprogramma doet werkelijk wonderen.

Zo kreeg ik van de week een fantastische mail van Patricia Stegehuis. Zij volgde bijna een jaar geleden de groepstraining en dit is wat ze me schreef:

“Hoi Florian!

Momenteel ben ik aan het verhuizen en kom ik al mijn oude spullen tegen, ik ben zo’n figuur dat nooit de moeite heeft genomen om ook maar iets weg te gooien waardoor het me nu absurd veel tijd kost om het op te ruimen. Maar toch ben ik daar super blij mee want ik ben ook mijn oude aantekeningen en werkmateriaal uit de training tegen gekomen. Ik kon de verleiding niet weerstaan en ben het weer door gaan lezen, dat in combinatie met mijn oude dagboeken van een paar jaar geleden zoog me helemaal terug in die tijd en de gevoelens die ik toen had. Totaal gevangen in de angst wat anderen mensen van me dachten, alle twijfel en onzekerheid resulteerde in mezelf niet zijn en daardoor soms ontzettend alleen voelen. De woorden uit de dagboeken deden me pijn, hoe ik toen dacht, ik voelde weer hoe intens dat was. Ik was het vergeten. 

Ben vorig jaar naar de training gegaan omdat ik een nieuwe studie was begonnen in een nieuwe stad en compleet door angst werd geblokkeerd, ik durfde me niet te uiten en wilde weten wat er aan de hand was. Met de woorden ‘ik durf niet te zeggen wat ik denk’ ingetypt op google kwam ik gelijk op jou site terecht. Begon de video’s te kijken, sociale angst sprak me eerst een beetje tegen omdat ik eigenlijk heel veel vrienden om me heen had en een sociaal leven leidde. Dan kon ik toch geen sociale angst hebben? Maar je woorden raakte me. Ik was totaal verbaasd, zo veel herkenning in hoe ik dingen precies ook voelde en vergelijkbare situaties die ik ook had meegemaakt die de gevoelens verklaarden. Ik dacht dat het mijn persoonlijkheid was, dat was mijn overtuiging. Ik keek alle video’s en besloot daarna ook naar je training te gaan. Dat weekend, de training, het heeft mijn leven veranderd. Het heeft me geleerd op een andere manier naar dingen te kijken, op een andere manier naar mezelf te kijken waarvan ik geen idee had dat dat mogelijk was. Het heeft me eindelijk rust gegeven en het gevoel van angst en belemmering weg gehaald. Het is mijn leven en ik had het tot toen nooit in mijn eigen handen gehad. Dat besefte ik. Ik ben door de training bewust geworden van mijn gevoelens, heb de handvaten gekregen om het aan te pakken en was nu zelfs onbewust geworden van het feit dat ik geen sociale angst meer ervaar. Precies zoals de fases die je omschreef. 

Na de training heeft mijn leven een andere wending genomen. Natuurlijk was het niet gelijk boem over, zoals met alles had het tijd nodig. Maar met de kennis die ik had opgedaan kon ik wel een start maken om anders te gaan handelen. En dat heb ik gedaan. Ik ben die zomer een maand gaan backpacken in Indonesië met een hele goede vriendin, ondanks wat mijn familie ervan dacht. Dit is een van de beste maanden uit mijn leven geweest. Ook daarna ging het in een stijgende lijn, durfde me voor het eerst te uiten bij dierbaren, te huilen in het openbaar. En dat gaf zo een verlichtend gevoel. Ging naar feestjes als ik er niemand kende. Ging werken bij een uitzendbureau, waarbij ik elke week op een nieuwe locatie en met nieuwe mensen moest werken. Ik heb jongens op een date gevraagd in plaats van af te wachten. Ben in een sneltreinvaart terecht geraakt. Ben niet meer bang om anders te zijn maar ben trots mezelf te zijn. Volgende week vertrek ik alleen naar Berlijn, waar ik voor 5 maanden ga wonen en werken. En natuurlijk vind ik dat niet helemaal niet eng, natuurlijk heb ik spanning om mezelf in het diepe te gooien. Maar het is gezonde spanning en geen angst.”

Zoals je kunt lezen is Patricia niet afhankelijk van medicijnen of van mij. De tools die je leert tijdens de training zijn duurzaam. Ze hebben alleen positieve bijwerkingen en wanneer goed toegepast werken ze heel je leven.

Kom naar de aankomende Sociale Vrijheid groepstraining in NL en/of in BE!

 

 

Klaar om jouw sociale angsten te overwinnen?

Ontvang gratis 20 inzichten en voorkom de 5 meest gemaakte fouten...

Je gegevens blijven uiteraard geheim!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top