skip to Main Content
Florian Hiele

Lees hoe Debbie nu om kan gaan met confrontaties!

Debbie deed 20 t/m 22 juni 2014 mee aan het Sociale Vrijheid Trainingsprogramma. Hierin leerde ze zichzelf te waarderen en confrontaties aan te gaan. Inmiddels is ze drie maanden verder, past ze de aangeleerde technieken toe en kan ze veel gemakkelijk confrontaties aan gaan. Lees hieronder één van haar overwinningen!

Beste Florian,

Het Sociale Vrijheid Trainingsprogramma heeft mij goed gedaan.

Ik heb namelijk meer inzicht gekregen in mijn denkpatroon en de daaraan gekoppelde handelswijze. Ik ben nu in staat om een negatief en niet (perse) realistisch denkpatroon te herkennen en daar een positieve en realistischere emotie aan te verbinden. Sinds ik anders ben gaan denken, voel ik mij ook vaak beter over mijzelf. Ik heb een paar weken geleden iets meegemaakt waarbij ik in de praktijk bracht wat ik bij jou in de cursus geleerd heb.

En paar weken geleden heb ik een sollicitatiegesprek gehad. Normaal gesproken zijn sollicitatiegesprekken dingen die ik het liefst zo veel mogelijk probeer te vermijden omdat mijn sociale angst dan op een zodanige manier de kop opsteekt, dat ik mijzelf niet goed kan neer zetten. Sterker nog, ik ben dan zo ontzettend nerveus dat ik bijna geen woord uit kan brengen. Ik ging het gesprek in samen met een andere sollicitant die op dezelfde functie solliciteerde.

De meneer die het gesprek afnam, richtte zijn gehele aandacht op de andere sollicitant en negeerde mij compleet. Hij vergat steeds mijn naam en nam het contract en de werkzaamheden wel met de ene sollicitant door maar niet met mij. Het leek wel alsof ik niet bestond. Normaal gesproken zou ik nog verder in mijn schulp zijn gekropen met de gedachte dat ik een dergelijke behandeling verdiend heb omdat ik het niet waard ben om normaal behandeld te worden.

Nu heb ik kunnen inzien dat hoe verlegen of onzeker ik ook ben, ik het verdien om op een respectvolle manier behandeld dien te worden. Toen ik dit inzag, kreeg ik de behoefte om voor mezelf op te komen. Ik heb mezelf in het gesprek betrokken door gerichte vragen te stellen over de werkzaamheden en het contract. De man bleef stug naar mij toe en antwoordde kortaf op mijn vragen. Na het sollicitatiegesprek heb ik het er niet bij laten zitten maar contact gezocht met de meerdere van de meneer die het gesprek heeft afgenomen. Ik heb mijn beklag gedaan en precies verteld hoe het gesprek was verlopen. Er werd mij excuses aangeboden en zelfs toegegeven dat de meneer die het gesprek afnam, soms de neiging heeft om erg bot op anderen te reageren. Er werd mij nogmaals een sollicitatiegesprek aangeboden met iemand anders.

Uit deze nare ervaring heb ik een heel positief gevoel overgehouden. Ik was in staat mezelf te zien als een waardevol iemand, zoals elk ander mens. En zoals elk ander mens verdien ook ik het om met respect behandeld te worden. Helaas gebeurt dit niet altijd maar ik heb nu de tools in handen om op een constructievere manier met zulke situaties om te kunnen gaan. Omdat ik voor mezelf ben opgekomen voel ik mij beter in mijn vel zitten en kan ik de negativiteit bij de ander laten; Ik neem het niet met me mee of betrek het ook niet op mezelf zoals ik gewend was te doen. Door negatieve ervaringen en gedachtes los te kunnen laten sta ik nu ook open voor nieuwe dingen. Ja, nieuwe dingen ervaren vind ik nog steeds eng maar omdat ik nu weet waar angst (voor het onbekende) eigenlijk vandaan komt, weet ik nu ook hoe ik ermee om moet gaan en dat vind ik echt een enorme stap voorwaarts!

Debbie

Wil je ook net als Debbie sociale vrijheid ervaren? Schrijf je dan in voor het volgende Sociale Vrijheid Trainingsprogramma en ontdek hoe vrij en waardevol jij je kunt voelen.

Klaar om jouw sociale angsten te overwinnen?

Ontvang gratis 20 inzichten en voorkom de 5 meest gemaakte fouten...

Je gegevens blijven uiteraard geheim!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top