skip to Main Content
Florian Hiele

Ga de confrontatie aan

Irritaties zijn er om uit te spreken.

Dingen vasthouden in jezelf en er de hele dag mee blijven lopen helpt je niet. Irritaties zijn er om jou te vertellen dat jij dingen aan het doen bent die jij niet langer meer wilt doen, dat er mensen om je heen jou op een manier benaderen die jij onprettig vind of wat dan ook. Er zit een boodschap in. 

Wanneer jij niets doet met deze irritaties, zullen deze langzaam oplopen totdat het uiteindelijk een vulkaan wordt die niet anders kan dan barsten. Het punt is dat op het moment dat het een vulkaan wordt er juist een grotere kans is dat de oplossing voor de irritatie er niet gaat komen. Er zit dan namelijk zo veel emotie op de uitingsvorm die jij kiest, dat degene die deze ontvangt het niet meer kan reguleren en niets anders kan doen dan in de verdediging schieten. Kansloos dus.

Bouw de kracht op om confrontaties aan te gaan

Door regelmatig te reflecteren naar jezelf en voornamelijk naar je emotionele staat, word je bewuster van de momenten waarin jij geïrriteerd bent. Door met die irritatie iets te gaan doen, zul je de vulkaanuitbarsting voorkomen en een manier vinden die voor zowel jou als als de ander prettig aanvoelt.

Confrontaties in intieme relaties

We zijn vaak bang om deze confrontaties aan te gaan en zeker wanneer het confrontaties zijn met geliefden. Confrontaties in intieme relaties zijn de meest lastige om aan te gaan, omdat we daarin het meeste te verliezen hebben. 

Sociale angst is veel aanwezig in nieuwe situaties met nieuwe mensen, maar is net zoveel aanwezig in intieme relaties. Door te reflecteren over je emotionele staat (hoe jij je voelt!) en bewust te worden van de momenten waarin jij irritaties ervaart en deze vervolgens om zet naar een liefdevolle confrontatie, zul je merken dat de relatie gaat groeien. 

Niets is slopender dan een ophoping van irritatie en frustratie Het trekt de energie weg van jezelf en van elkaar en zorgt ervoor dat het niveau van de relatie blijft waar het is of juist zakt. 

In slaap vallen is niet hetgeen wat jou uiteindelijk geluk gaat geven. 

Durven om stapje voor stapje irritaties uit te spreken met als doel een betere relatie te krijgen wel. 

Irritaties, frustraties en boosheid zijn waardevol

Confrontaties zijn het absoluut waard om aan te gaan en dat betekent dat ook irritaties en frustraties het waard zijn om te voelen. Want vanuit die emoties zijn we in staat om een verandering teweeg te brengen naar een sterke band. Zonder het bewustzijn van die emoties is het lastig om verandering te maken en überhaupt deze confrontatie aan te gaan. 

Besef dus goed dat irritaties, boosheid en frustraties belangrijke elementen zijn waarmee jij je vrijer kunt voelen. Daarom is het goed om deze toe te laten en te doorgronden, zodat je deze emoties kunt benutten. 

Besef goed dat dit ook zo werkt in je carrière. Wanneer jij geen confrontaties met je collega’s of baas durft aan te gaan, zul je nooit jezelf echt expressie kunnen geven. Daarmee ontneem je jezelf om je volledige potentieel benutten…f*cking zonde…

Module 4 van de groepstraining Sociale Vrijheid is volledig ingericht om dit thema te doorgronden. Ik pak het graag met je op zodat ook jij confrontaties aan durft te gaan en het pad kan lopen waarin je gelooft. 

Florian Hiele 

Klaar om jouw sociale angsten te overwinnen?

Ontvang gratis 20 inzichten en voorkom de 5 meest gemaakte fouten...

Je gegevens blijven uiteraard geheim!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top