skip to Main Content
Florian Hiele

Pesten als oorzaak van sociale angsten

Een grote groep mensen die ik behandel hebben sociale angsten. En na zoveel mensen met succes te hebben behandeld, kan ik zeggen dat pesten een grote oorzaak kan zijn van sociale angsten.

Elke ervaring die je in het hebt, sla je op en gebruik je om in de toekomst zo goed mogelijk om te kunnen gaan met de situatie die zich voor doet. Ben je echt in het verleden gepest of had je strenge ouders die jouw gevoelens negeerde dan is er een grote kans dat jij het idee hebt gekregen dat jij het niet waard bent om jezelf te zijn en je gevoelens te uiten.

Elke keer dat je gepest bent, werd dit weer een bevestiging dat jij niet goed bent zoals je bent en meer en meer ben jij je gevoelens gaan onderdrukken.

Wat als ik je nu vertel, dat juist die gevoelens belangrijk zijn voor je? Wat als ik je vertel, dat de “sociale angst gevoelens” juist de gevoelens zijn die tegen jou zeggen: “Kom eens op voor jezelf! Zeg wat je te zeggen hebt! Jij bent het waard om er helemaal te mogen zijn!”

Juist ja, omdat je in het verleden misschien wel gepest bent, ervaar je nu sociale angsten. Echter zijn deze sociale angsten juist de signalen die jou kunnen vertellen waarom je nu de sociale situaties ervaart zoals je ze ervaart.

Door naar jouw  gevoelens te gaan luisteren en ze te uiten zoals jij ze voelt, vertel jij jezelf: “Ik ben het waard! Mijn gevoel is belangrijk! Ik mag er helemaal zijn!”

Door meer en meer jouw gevoelens te gaan uiten zoals ze zijn, draai je het verhaal om en ben je in staat jouw gevoelens te gaan benutten om krachtiger in het leven te gaan staan.

Wil je nog 20 inzichten om je sociale angsten aan te pakken? Bekijk dan de gratis sociale angst video serie waarin ik je vertel hoe jij je sociale angsten kunt aanpakken!

Wil je echter echt afscheid nemen van je sociale angsten en sociale vrijheid ervaren? Begin dan met het online programma “Sociale Vrijheid” waarmee jij voorgoed afscheid kan nemen van je sociale angsten.

Succes met het loslaten van de gevoelens en herinneringen van het pesten, overwin je sociale angsten en ervaar sociale vrijheid!

Klaar om jouw sociale angsten te overwinnen?

Ontvang gratis 20 inzichten en voorkom de 5 meest gemaakte fouten...

Je gegevens blijven uiteraard geheim!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top