skip to Main Content
Florian Hiele

Hoe kom ik van mijn sociale angsten af?

Wanneer je van je sociale angsten af wilt komen, ben je hier bij het juiste adres. Zelf heb ik jaren last gehad van sociale angsten. De doorbraak was, hoe gek het ook klinkt, het accepteren dat ik sociale angsten had. Ik zal het wat beter uitleggen.

Wanneer ik in sociale interacties was, ervoer ik, dat ik vaak dingen wilde zeggen of uiten. Echter dacht ik dan een fractie later: “Wat zal men er van denken als ik dit zeg of uit? Is het niet gek om dit te denken? Mogen ze me dan nog wel?” Die gedachte zorgde er vervolgens voor dat ik in een interne strijd kwam waar ik wel iets wilde zeggen/uiten, maar het niet deed.

Dit gevecht kon wel uren duren en voelde als een brullende vulkaan die dicht werd gehouden.

Maar door wie werd hij eigenlijk dicht gehouden? Tja, niet door de buurman. Ik zelf was degene die hem dicht hield, omdat ik bang was wat andere van mijn gedachten zouden vinden.

Het grappig van dit verhaal is eigenlijk dat ik bang was dat anderen mijn uitingen gingen afkeuren en dat ik het daardoor zelf ben gaan doen! Ik ging namelijk mijn eigen ideeën afkeuren. Ik ging mijn eigen gevoelens afkeuren en ze onderdrukken.

Deze weg heeft mij niet geholpen en zorgde er uiteindelijk voor dat ik niet anders kon dan de strijd opgeven. En dus ben ik de strijd gaan opgeven en gaan accepteren wat en wie ik was. Ik ben mijn gevoelens gaan uiten. Ik ben mijn gedachtes gaan uiten. Ik ben mijn ideeën gaan uiten. En naverloop van tijd verdwenen mijn sociale angsten en genoot ik weer van wie ik was.

Nu is de vraag aan jou. Hoeveel langer wil jij jezelf nog tegenhouden en de vulkaan onderdrukken? Hoeveel langer wil jij de strijd nog aangaan? Of ben je er nu klaar mee en wil je sociale vrijheid ervaren?

Zo ja, bekijk dan de gratis sociale angst video serie waar ik je 20 inzichten geef over hoe jij je sociale angsten kan aanpakken.

Wil je echter definitief van je sociale angsten af? Begin dan vandaag nog met het onlineprogramma “Sociale Vrijheid”.

Wat is jouw volgende stap naar een sociale vrij leven waarin jij doet wat jij wilt en geniet van het leven?

Klaar om jouw sociale angsten te overwinnen?

Ontvang gratis 20 inzichten en voorkom de 5 meest gemaakte fouten...

Je gegevens blijven uiteraard geheim!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top