skip to Main Content
Florian Hiele

De frustratie van sociale angst

Waarom? Ik word er gek van! Elke keer blokkeer ik weer en weet ik niet wat ik moet zeggen! Wwwrrr! Ik kan er niet meer tegen…

Waarom zeg ik nu niet wat ik echt wil zeggen? Niemand ziet me zoals ik echt ben en mensen hebben geen idee wat er in mij zit!

Bah, wat een klote gevoel zeg…ik wil dit niet meer!

Herkenbaar?

Frustratie…de emotie die vaak samengaat met sociale angst. Zeker als je het al jaren bij je draagt kan het een ophoping zijn van honderden al dan niet duizenden ervaringen waar je je geblokkeerd voelde.

Frustratie is een krachtige emotie die niet zomaar kan ontstaan. Het is een tweederangs emotie die pas ontstaat wanneer je boos bent geweest. Het is een emotie die ontstaat wanneer je emoties zoals boosheid en teleurstelling niet omzet in iets nuttigs.

Het begrijpen van deze emotie helpt je dit te doorbreken en de noodzaak van een verandering in te laten zien. Een verandering van geblokkeerd voelen naar een stromende rivier die verandering durft te brengen in de wereld.

Jouw energie is uniek en kent geen grenzen. Het is krachtig. En jij bepaald waar jouw energie heen vloeit. Jouw bewustzijn en gedachten geven richting aan deze energie, maar besef dat deze energie niet benut wilt worden om iets in actie brengen richting iets wat je zelf niet wilt!

Waar doel ik op?

Wanneer jij denkt aan het falen tijdens een presentatie dan richt jij daar je gedachten en dus ook je energie op. Echter kan die energie dan niet tot uiting komen, want jij en zeker op onbewust niveau, wilt niet falen!

Dit is dus juist hoe jouw emotie, jouw energie frustreert. Blokkeert. Opgeslagen blijft in je lichaam en niet tot uiting komt.

Wees doortastend. Houd vol. Sociale angsten zijn niet zomaar weg. Maar verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer jij je steeds sterker leert richting op wat jij wilt realiseren.

Laat los van al die dingen die je niet in controle hebt. We kunnen de meningen van andere niet onder controle krijgen. En gelukkig maar. Anders was het een enge wereld geweest.

Richt je op jouw expressie. Richt je op actie. Richt je op verandering. Jij ben eigenaar van jouw lichaam en denken. Laat jouw woorden stromen en vertrouw er op dat je elke keer weer er op kan vertrouwen dat jij in staat bent de situatie aan te kunnen die terug echoot uit de wereld.

Elke dag kun je sterker worden en jouw energie laten stromen. Jij bent meer dan angst. Jij bent meer dan boosheid. Meer dan frustratie. JIj bent de eigenaar die richting geeft aan wat jij wilt ervaren.

Maak er een mooie dag van.

Florian Hiele

Klaar om jouw sociale angsten te overwinnen?

Ontvang gratis 20 inzichten en voorkom de 5 meest gemaakte fouten...

Je gegevens blijven uiteraard geheim!

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Ik wou graag de 20 inzichten daar graag over ontvangen .Maar ik sta al ingeschreven met dit emailadres en daa erom lukt het niet.ik wou het graag proberen omdat ik ook vaak hierin blokkeer of faal.
    Groetjes Monique.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top